Egen Kantine – et centralt lære- og værested

I løbet af 4. 5. og 6. kl. skal eleverne (i hold á 3 elever) deltage i den daglige drift af kantinen og være med til at fremstille maden sammen med vores kantinebestyrer, Helene.

I kantinen laver vi sund mad i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Fagligt indhold

planlægge og tilberede dagskost, måltider og retter ud fra kostanbefalinger

reflektere over og sætte ord på sansemæssige oplevelser

tage stilling til madens og måltidets betydning for sundhed

Der arbejdes hen imod, at eleverne bliver i stand til at:

at udvikle selvværd, fantasi og livsglæde gennem æstetiske, praktiske og eksperimenterende opgaver

at oplever værdien af et fællesskab og samarbejde

at husholdning, forbrug, sundhed og økonomi er bærende elementer

Påklædning

For at overholde hygiejnekravene er det vigtigt, at eleverne er korrekt påklædt:

Eleverne skal bruge t-shirts fra kantinen og evt. forklæde

Ingen lange negle og neglelak

Håret skal være sat op

Der skal bruges indesko

Lækre og spændende ting fra kantinen

Kantinen holder åbent i de 3 første pauser.

Vi har et varieret udbud af bagværk og forskellige drikkevarer. Der er også  mulighed for at bestille en lækker sandwich, som man selv er med til at ”bygge”.  Mindst 2 gange om ugen er der en dejlig og varieret salatbar. Ligeledes tilbyder vi en god grøntsagssuppe et par gange om ugen.

Som udgangspunkt er kantinens mad hjemmelavet, og varerne er 60-90% økologiske.

Betaling

I kantinen modtager vi kontanter, og eleverne kan også bruge Mobilepay.

Forældre kan sætte penge ind på kantinens konto, så eleverne kan handle uden kontanter. Brug vores Mobilepay 69271.

Hvis man har børn i Lille Hus, kan I som forældre bestille direkte hos Helene via Intra, og så bringes maden over.

Kantine2