Egen kantine

Kantinen på Th. Langs Skole 
Kantinen er et centralt samlingssted på skolen.

 • I løbet at 5. 6. og 7. kl. er eleverne (hold á 3-4 elever) med til at fremstille maden i kantinen og deltager i den daglige drift af kantinen. I kantinen bliver der lavet sund mad i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Fagligt indhold:

 • Eleverne får mulighed for at udvikle selvværd, fantasi og livsglæde gennem æstetiske, praktiske og eksperimenterende opgaver
 • Eleverne oplever værdien af et fællesskab og samarbejde
 • Husholdning, forbrug, sundhed og økonomi er bærende elementer
 • Der arbejdes hen imod, at eleverne bliver i stand til at:
 • planlægge og tilberede dagskost, måltider og retter ud fra kostanbefalinger
 • reflektere over og sætte ord på sansemæssige oplevelser
 • tage stilling til madens og måltidets betydning for sundhed

Påklædning:
I overensstemmelse med hygiejnekravene er det vigtigt, at eleverne er korrekt påklædt:

 • Eleverne skal bruge t-shirts fra kantinen og evt. forklæde
 • Ingen lange negle og neglelak
 • Håret skal være sat op
 • Der skal bruges indesko

_____________________________________________________________________

 

DSC 0051

 

Så er vores kantinetilbud klar til jer, og I har noget at glæde jer til. De 3 første pauser holder kantinen åbent, som den plejer, og der vil være et varieret udbud af bagværk og forskellige drikkevarer. Der vil ikke længere være en Dagens Ret, som I kender den fra tidligere. Til gengæld får I mulighed for at bestille en lækker sandwich, som I får leveret i klassen på det tidspunkt, hvor I holder spisepause – det vil sige i løbet af 3. time. Foruden sandwiches har I også mulighed for at bestille andre lækre og spændende ting fra kantinen, som også leveres ud i klasserne. Se bestillingsliste på Intraen.

 

I kan med fordel bestille sandwich over Intraen dels, fordi den ved bestilling kun koster 22 kr. dels fordi den så kan fås i 4 varianter. Ved direkte køb i kantinen koster den 25 kr. og fås kun i 2 varianter, som ikke kan bestemmes i forvejen, og der kan desværre være udsolgt, da vi får brødet leveret udefra. De øvrige ting, Helene, vores kantinedame, laver, er hjemmelavede og er – som det brød vi får udefra - lavet af sunde råvarer.

 

De øvrige ting på bestillingssedlen har samme pris, hvad enten I bestiller over Intraen eller kommer og handler i kantinen i pauserne.

 

Sandwich via bestilling:

 

Kantine 2

Maltbrød med kylling/bacon

 

Kantine 3

Maltbrød med frikadelle/rødkål/agurkesalat

 

Kantine 1

Speltbrød med skinke/ost

 

Kantine 4

Speltbrød med pesto/mozzarella/tomat

  

3.-6. klasse

Bestillinger foretages af forældre to dage før, I ønsker, at jeres barn skal have noget fra kantinen. Det betyder: Hvis I ønsker, at jeres børn skal have noget fra kantinen onsdag, så skal I bestille senest mandag. Osv. i løbet af ugen. Betaling foregår via skolepengene.

 

7.-10. klasse

 

Bestillinger kan foretages af både elever og forældre, senest to dage før, I ønsker at få noget fra kantinen. Det betyder: Hvis I ønsker, at få noget fra kantinen onsdag, så skal I bestille senest mandag. Osv. i løbet af ugen. Betaling foregår via skolepengene.

 

Lille Hus

 

Der er ikke de store ændringer i forhold til tidligere. Udbuddet bliver lidt større, da der vil blive mulighed for at købe en af de lækre sandwich, en rugbrøds- eller grøntsnack. Bestillinger skal laves på Intra, senest to dage før. Det betyder: Hvis I ønsker, at jeres børn skal have noget fra kantinen onsdag, så skal I bestille senest mandag. Betaling foregår via skolepengene.

 

Vores nye kantinetilbud starter på mandag d.18.8. Det betyder altså, at hvis I vil have leveret noget i klassen, skal I bestille senest i morgen torsdag aften kl. 24. Bestilling til tirsdag kan foregå i løbet af weekenden og så fremdeles. 

 

Jeg glæder mig til, at vi får startet dette nye tiltag, og jeg håber, at I vil tage godt imod det og bruge dette super tilbud fra vores kantine.

 

Det er klart, at alt nyt kan være svært, og at der muligvis vil komme nogle justeringer undervejs. Hvis I har en eller anden feedback, vil jeg meget gerne høre den, da vi så kan gøre vores tilbud endnu bedre.

 

De bedste hilsner og på vegne af Helene

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Fra baby til teenager – her er der højt til loftet

 

 

Samarbejde 1

 

 

Th. Langs Skole og børnehave Stengården Hestehaven

introducerer et samarbejde.

 

 

 Der er mange fordele ved vores samarbejde: 

 

 1. Vælger du Stengården Hestehaven for dit barn, og når dit barn rammer skolealderen, er barnet garanteret en plads, hvis du har valgt at indskrive barnet. Dog er du ikke forpligtede på at vælge Th. Langs Skole senere.
 2. Hvis du vælger at indskrive dit barn på Th. Langs Skole er du garanteret en plads hos Stengården Hestehaven.
 3. Der vil være en rød tråd i forhold til værdierne, og dit barn vil ikke opleve skiftet fra børnehave til skole som stort. Dit barn vil hele tiden opleve trygge og overskuelige rammer.
 4. Entreprenante læringsforløb, hvor skolebørnene giver børnehavebørnene forskellige oplevelser.
 5. Udflugter for skolebørn til Stengården Hestehaven, hvor der arbejdes med udgangspunkt i natur og teknik. Vi bruger og udnytter naturen.
 6. Invitation til informationsmøde på Th. Langs Skolen for kommende skolebørns forældre.
 7. Børnehavebørn besøger skolen, bliver tidlig fortrolig med stedet/lokalerne og leger og lærer i skolens gymnastiksal.
 8. Flere gange om året besøger børnehavebørnene skolen for at se et teaterstykke, lavet af vores yngste elever.

 

 

Samarbejde 2

 

Her finder du en detaljeret beskrivelse af institutionerne inklusiv læreplæner og værdigrundlag: 

www.stengaarden-hestehaven.dk

www.thlang.dk

Ønsker du/I at besøge institutionen kan dette aftales med institutionens leder

Stengaarden Hestehaven:

Leder Karina Meyer tlf. 86 84 77 72 / 93 95 64 07

Th. Langs Skole: 

Skoleleder Tine Kristiansen tlf. 29 61 33 43

 

Video