En fælles hverdag - sammenhæng med livet på skolen

Børneuniverset følger skolens grundtanker og årshjul, så vidt det er muligt og giver mening:

 • Blokuger/emner: Fælles projekter med 0. - 1. klasse for de ældste børnehavebørn

  Den projektorienterede undervisning er en vigtig del af Th. Langs Skoles DNA. Vi har på skolen 5 ugentlige lektioner og 4 projektuger, hvor der er rig plads til fordybelse. Det er derfor kun naturligt, at børnehavebørnene bliver en del af de emner, der arbejdes med, når det giver mening. Det kan være alene eller i samarbejde med indskolingen.

 • Lær fra mig

  Alle børn har noget, som de er gode til – og som de er stolte af at mestre. Det er en tilbagevendende aktivitet i 0. klasse, at børnene øver modet til at stille sig op foran andre og dele det, de har på hjertet. Det styrker det enkelte barn selvtillid – og de andre børn får øjnene op for den, som er på. Samtidig er det at stille sig op foran andre en god øvelse fx i forhold til den projektorienterede undervisning, som de senere kommer til at møde på skolen. Her kan børnehavebørnene lære fra 0. klasserne.

 • Teaterforestillinger

  Hvert år laver alle klasser en teaterforestilling. At turde stille sig op foran andre og præsentere resultatet er i naturlig tråd med projektarbejdsformen, hvor man ligeledes øver sig i at fremlægge. Det styrker den enkeltes tro på sig selv – og dramatikkens metode sætter eleven i stand til at forholde sig til problematikker på en mere objektiv måde. Forestillingerne tager som udgangspunkt afsæt i det sted, eleverne befinder sig. Med tiden får eleverne mere og mere indflydelse på alle elementerne i processen fra idé til forestilling. Et teaterprojekt er ligeledes med til at styrke elevernes fællesskabsfølelse. Forestillingerne vises for søskende, forældre og bedsteforældre samt for de klassetrin lige under og over.

 • Lejrtur

  På Th. Langs Skole er alle på lejrskole hvert år. Det styrker børnegruppens trivsel og fællesskab – og det styrker det enkelte barns sociale udvikling. Den erfaring ønsker vi at videreføre i Børneuniversets ældste gruppe med en årlig lejrtur med en enkelt overnatning. Det kan være alene, eller sammen med indskolingens 0. og 1. klasse.

Gåtur
Husk sko, jakke og taske

Hverdagen

 • Check-ind og ud

  En god start på dagen er altafgørende for resten af dagen. Sørg for at tjekke ind, når I kommer og få dit barn til at give hånd til en af de voksne, så vi har haft en god og personlig kontakt. Husk ligeledes at tjekke ud – og sige farvel til en af de voksne, når I går hjem igen. Hvis dit barn er syg eller holder fri, skal du skrive det i ”kontaktbogen” på forældreintra.

 • Ugeskema – dagens struktur

  Hver fredag kan du se ugeskemaet for den kommende uge på forældreintra og på informationsvæggen i Lille Hus.

 • Madordning

  Børneuniverset har egen madordning. Maden er 60-90 % økologisk og tilberedes af gode råvarer af vores eget køkkenpersonale. Vi tilbyder sunde, varierede og visuelt lækre måltider – halvdelen af oplevelsen af at spise er at smage med øjnene.

  Vi ønsker at udfordre børnenes smagssanser

  Madplanen for den kommende uge kan ses på forældreintra og på informationstavlen.

  På udedage skal børnene medbringe egen madpakke

 • Turtaske på dage ud af huset

  Børnene skal medbringe en lille turtaske, hvor der er plads til egen madpakke, frugt og drikkedunk med vand. På udedage medbringer børnene egen madpakke.

 • Garderobe

  Alle børn har en garderobe til ekstra skiftetøj, sko og overtøj. Det er jeres (forældrenes) ansvar at holde orden i eget barns garderobe samt at supplere med ekstra tøj og ekstra overtøj efter vejret. Op til alle weekender og ferier skal garderoberne tømmes (kun kassen står tilbage), så rengøringen kan komme til.

 • Fejring af fødselsdage

  Fødselsdage er særlige dage – og vi vil rigtig gerne være med til at fejre det i Børneuniverset. Barnet må meget gerne medbringe noget til uddeling. Vi er ikke sukkerhysteriske, men foretrækker de gode langtidsholdige kulhydrater, så tænk kreativt med frugt, grønt og lækkert brød.

  Sørg for give personalet besked i god tid. Fødselsdagen fejres i børnegruppen – og kan lejlighedsvis komme på hjemmebesøg, hvis det kan tilpasses programmet og logistikken.

 • Legetøjsdage

  Børnene må medbringe ikke elektronisk legetøj den første fredag i måneden – og på følgende præmisser:

   • Legetøjet medbringes på eget ansvar og med navn
   • Legetøjet skal pakkes væk under aktiviteter
   • Tænk over, hvor meget I giver jeres barn med – og om barnet kan håndtere at have det med

  Pga. Corona er det for tiden desværre ikke muligt at have legetøj med.

Brug af byrummet

Med en beliggenhed i hjertet af Silkeborg er det helt naturligt at gøre brug af de kulturelle tilbud, som byen byder på. Det kan være som en del af en aktivitet, eller for oplevelsen alene.

 

Hverdagen på TH Langs Skole